Er zijn heel veel soorten onkruid. En soms lijkt onkruid niet eens op onkruid, maar moet je wel zorgen dat deze verwijderd wordt uit de tuin om woekering te voorkomen. Sommige soorten onkruid zijn genadeloos en zorgen er gewoonweg voor dat je planten verstikken, omdat ze onvoldoende zuurstof of licht krijgen. Een onkruidsoort dat bekend staat om de hardnekkigheid is het zevenblad. Dit soort zorgt er dus voor dat het in no-time de tuin overneemt en ook voedingsstoffen voor andere planten ontneemt. Het ziet er onschuldig uit op het begin, maar voordat je het weet staat je hele tuin ermee vol. Ook haagwinde is een soort onkruid die men liever niet in de tuin heeft. Dit onkruid groeit razendsnel, vaak in de heg, en overwoekert dan alles. Ook deze plant zorgt ervoor dat het voedingsstoffen wegneemt van andere planten. Als je deze wilt verwijderen moet je zorgen dat je alles verwijdert. Van blad tot wortel. Dit geldt ook voor het zevenblad.

Advies tuinontwerp

Als je bezig gaat zijn met het inrichten of herinrichten van de tuin, is het handig om van tevoren een tuinontwerp te maken. In het tuinontwerp kan je dan precies weergeven wat waar komt te staan, zoals de schutting of schuur bijvoorbeeld. En ook wat de afmetingen zijn en waar je de eventuele planten gaat neerzetten. Je kan ervoor kiezen om zelf een tuinontwerp te maken. Echter kan je ook advies inwinnen voor een tuinontwerp. Dan laat je het doen door mensen die ervaring hebben met tuinontwerpen. Vaak hebben zij meerdere inzichten en weten precies wat wel en niet kan.

Advies van hoveniersbedrijf

Voor advies voor een tuinontwerp kan je vaak terecht bij een hoveniersbedrijf. Een hoveniersbedrijf luistert naar je wensen en kan een passend plan voor je maken. Een hoveniersbedrijf kan daarnaast het gehele plan uitvoeren. Van het aanleggen van een compleet nieuwe tuin tot het ombouwen ervan. Ze kunnen bijvoorbeeld een vijver aanleggen, schuttingen plaatsen of zelfs een heel irrigatiesysteem aanleggen. Ook kan een hoveniersbedrijf bestaande planten snoeien en opnieuw planten. Dat valt dan uiteraard onder onderhoudswerkzaamheden. Er zijn vele soorten manieren waarop advies over een tuinontwerp kan worden ingewonnen. De meest voorkomende manier is dat je een hoveniersbedrijf belt en dat deze langskomt om alles op te meten. Met alle gegevens van de tuin en jouw wensen gaat hij of zij dan aan de slag met een ontwerp.